De leegte van een onvervulde kinderwens

Voel jij ook die leegte van je onvervulde kinderwens?

Wil je graag weer gelukkig zijn, maar voel je steeds maar weer de knagende leegte van jouw onvervulde kinderwens? Je weet dat jouw kinderwens niet in vervulling zal gaan en je wilt ook verder met je leven. Maar dat gevoel van leegte staat je in de weg om ook echt verder te kunnen gaan.

Weerstand

In je omgeving gaat alles gewoon door en mensen om je heen herinneren je er regelmatig aan dat het leven doorgaat. Ze vertellen je dat je niet in je verdriet kunt blijven hangen. Dat je het los moet laten. Maar wat moet je dan loslaten? Je kinderwens? Diep van binnen weet je misschien wel dat ze deels gelijk hebben, maar jij voelt alleen maar weerstand. En laat dat nou de plek zijn waar de sleutel ligt om verder te kunnen met jouw leven: precies daar in die weerstand. Wat wil jouw weerstand jou vertellen? Waar gaat het écht over? Zolang jij jouw weerstand niet aan kunt kijken en wegkijkt van wat ze jou wil vertellen zul je niet verder komen in jouw proces. Het wordt dan erg lastig om jouw onvervulde kinderwens te accepteren en dat is essentieel om weer verder te kunnen met je leven en gelukkig te zijn.

Niets is onmogelijk

Maar gelukkig is het niet onmogelijk en ik ben (niet het enige) levende bewijs dat het wél kan. Na een zware depressie en burn-out vond ik uiteindelijk de moed om mijn weerstand tegen- en angst voor een kinderloos leven in de ogen te kijken. En vanaf dat moment kon ik het loslaten. Lees meer over mijn depressie en hoe ik mezelf hiervan bevrijd heb in mijn blog Van Piekeren naar Zelfbevrijding deel 1 en deel 2.

Toen ik met mijn weerstand aan de slag ging en de onderliggende angst ontdekte wist ik niet of mijn kinderwens definitief onvervuld zou blijven. Ik voelde dat ik iets los mocht gaan laten, maar dat was niet mijn kinderwens zelf. Dat voelde niet goed, want ik wilde nog steeds moeder worden. Toen ik eenmaal ontdekte dat onder mijn weerstand de angst voor een kinderloos leven zat, wist ik wat me te doen stond. Ik mocht en kon mijn angst liefdevol loslaten in plaats van mijn kinderwens.

Oh, wat een opluchting

Het voelde direct als een enorme opluchting die achteraf gezien een hele belangrijke eerste stap was op mijn weg naar acceptatie van een mogelijke realiteit. Een realiteit die ik eerder niet kon en niet wilde accepteren. Dit gaf ruimte en een ongekend gevoel van vrijheid. Ik kon weer doen met mijn leven wat ík wilde en ik hoefde mijn leven niet meer te laten leiden door mijn angst. Ik voelde weer de vrijheid om keuzes te maken en ik koos voor verdergaan en mijn eigen levensgeluk.

Ook jij kunt het

Nu denk je misschien, ‘Ja, maar dat jij het kan betekent niet dat ik het ook kan.’. Ik kan je vertellen dat ik zeker niet de enige ben. Er zijn veel vrouwen die met dezelfde problemen hebben geworsteld en het ook voor elkaar hebben gekregen. Die ondanks hun onvervulde kinderwens toch gelukkig zijn in het leven. Het begint allemaal met het onderkennen dat je weerstand voelt en te accepteren dat het er is. Hier heb je wat moed en zelfcompassie voor nodig omdat je misschien ook dingen tegen zult komen bij jezelf waar je niet zo blij mee bent. Maar als je er echt klaar mee bent om in de wachtstand te zitten en het met je zelf aangaat, kun jij dit ook. Het resultaat is dan iets om trots op te zijn en waar je heerlijke sappige en zoete vruchten van kunt plukken.

Bodemonderzoek

Wat je eigenlijk doet is een soort van bodemonderzoek waarbij je kijkt welke afvalstoffen er in jouw bodem zitten die niet gezond voor je zijn. Pas als je weet welke afvalstoffen dat zijn en waar ze zitten, kun je ze afvoeren en vervangen voor voedingstoffen. Je werkt dus aan een vruchtbare en gezonde voedingsbodem voor je eigen leven. Zodra jij dat voor jezelf gecreëerd hebt, kun je aan de volgende stap beginnen: het planten van de zaadjes die jou helpen om weer gelukkig te zijn.

Vind je het nog lastig om te bedenken hoe je de leegte van jouw onvervulde kinderwens kunt vullen met een gezonde voedingsbodem voor een gelukkig leven? Kun je nog niet zo goed voorstellen wat je kunt doen om jouw onvervulde kinderwens liefdevol te accepteren? Meld je dan aan voor mijn webinar op 24 september waarin ik vijf tips geef over hoe de natuur jou kan helpen om jouw onvervulde kinderwens liefdevol te accepteren.

Kun je er niet bij zijn of heb je het webinar gemist? Als je vragen hebt mag je altijd contact met me opnemen. Je kunt dat hieronder doen door een reactie achter te laten of me een privé-reactie te sturen via het contactformulier, e-mail of WhatsApp bericht.