Waarom healing beter werkt dan coaching bij een onvervulde kinderwens

Coaching of healing bij onvervulde kinderwens?

Tsja, ga je voor coaching of healing therapie als je een onvervulde kinderwens hebt? Healing therapie gaat dieper dan coaching.  Maar wat past bij jou en waar jij op dit moment behoefte aan hebt? In deze blog leg ik uit wat de verschillen zijn tussen healing therapie en coaching en waarom ik vind dat healing onmisbaar is om weer echt intens gelukkig te kunnen zijn. Ondanks een onvervulde kinderwens. Zodat jij voor jezelf een antwoord kunt geven op de vraag wat het beste bij jou en jouw behoeften op dit moment past.

Coaching gaat vooral over gedachten en gedrag

Hoe vaak heb je het al meegemaakt dat iemand vertelde dat zij zwanger was en dat dit dan inslaat als een bom? Je kunt hier dagen en misschien zelfs weken door van slag zijn. Bij coaching leer je onder begeleiding van je coach welke technieken je in kunt zetten om beter om te leren gaan met dit soort momenten. Het is er vooral op gericht om jou te motiveren je gedrag, gedachten en overtuigingen te veranderen of om te buigen. Je ontwikkelt jezelf als mens zodat je oplossingen leert vinden om in de toekomst beter te functioneren wanneer iets lastig voor je is.

Dit kan in verschillende vormen zijn, zoals bijvoorbeeld in gesprekken waarbij je oefeningen doet om gedachtenpatronen te ontdekken en om te buigen, oefeningen waarbij je fysiek gaat ervaren wat een bepaalde gedachte of emotie met je lichaam doet, ademhalingsoefeningen om jezelf weer rustig te laten worden, etc.

Werken aan de toekomst

Coaching gaat daarmee vooral in op de eerste niveaus waarop we trauma’s ontwikkelen. Namelijk op fysiek-, mentaal- en emotioneel niveau. En zoals ik hierboven ook al aangaf is dit vooral gericht op het ontwikkelen van jouw vermogen om in de toekomst anders met moeilijke situaties om te gaan. Dit is ontzettend belangrijk en kan in het begin een wat laagdrempeligere stap voor je zijn om met je onvervulde kinderwens om te gaan dan om op een dieper niveau te gaan healen.

Van coaching naar healing

Bij healing therapie gaan we dieper door de bron(nen) van de pijn waardoor blokkades zijn ontstaan op te zoeken en de bokkades op te heffen. Dit is dus veel meer gericht op het verminderen van de onderliggende klachten van je onvervulde kinderwens. Dit gaat niet door alleen naar de toekomst te kijken en hoe je anders met lastige situaties om kunt gaan, maar juist door te kijken naar wat er in het verleden is gebeurd waardoor je het gevoel hebt dat je nooit meer gelukkig kunt zijn. Dit zijn namelijk de triggers voor het ontstaan van blokkades en de klachten die jij hierdoor ervaart.

Healing gaat over het opheffen van blokkades

Een healing therapeut richt zich vooral op het verminderen en waar mogelijk, zelfs wegnemen van de volgende soorten klachten:

  • fysieke klachten die een psychische oorzaak hebben zonder medische verklaring;
  • psychosociale klachten die je hebt doordat bepaalde relaties niet (meer) lekker lopen;
  • psychische klachten zoals somberheid, depressie, angst, etc.;
  • energetische klachten die ontstaan door blokkades in energiebanen, zoals vastzittende onverwerkte emoties en;
  • spirituele klachten doordat je niet verbonden bent met je zielendoel.

Hierbij zie je dus dat er op alle lagen van een kinderwens-trauma gewerkt kan worden. Alle niveaus worden hierbij doorlopen en daar waar nodig geheeld. En dat is waar het verschilt van coaching.

Don’t get me wrong

Oké, het is dus niet zo dat coaching niet goed voor je kan werken. Sterker nog: ik werk zelf als coach ook met veel verschillende coaching-technieken en ik zie dit zeker als ontzettend waardevol. Zelfs onmisbaar om weer betekenis en vervulling aan je leven te kunnen geven. Maar om weer echt intens gelukkig te zijn, kun je er eigenlijk niet omheen om ook je kinderwens-trauma op alle niveaus te healen. Want pas als de blokkades vanuit het verleden opgeheven zijn kun je op lange termijn gelukkig zijn. Zonder terugval.

Wil je meer weten?

Kun jij nu jouw antwoord geven op de vraag coaching of healing therapie bij onvervulde kinderwens? Of wil je meer weten? Neem dan contact met me op via het contactformulier, e-mail of WhatsApp.

Wil je meer lezen over het healen van je kinderwens-trauma op mentaal en emotioneel niveau? Lees dan ‘Van piekeren naar zelfbevrijding deel 1 en deel 2‘ of ‘Rust in je hoofd als zwanger worden niet lukt‘. Of neem eens een kijkje bij een van mijn andere blogs.